griul incoltit si alte plante

Sat, Mar 7 2009 08:50pm EET 1
Dorin Bercea
Dorin Bercea
153 Posts
m-ar interesa sa abordam putin, strict pragmatic, subiectul utilizarii diverselor plante incoltite in alimentatia noastra.
eu, de exemplu, am facut acum vreo 2 ani si niste cursuri pe tema aceasta si de atunci consum diverse plante, sub forma de seminte incoltite sau lujeri.
aveti vreo experienta in domeniu? impartasiti/o cu mine si cu ceilalti, sa ne mai imbogatim retetele
Sun, Mar 8 2009 02:27pm EET 2
Bujor Nicoleta
Bujor Nicoleta
66 Posts
ooo, da. Am experimentat si eu asa ceva. Am mancat timp de 6 luni totul crud, adica nimic trecut prin foc si graul incoltit a fost painea mea zilnica timp de 6 luni de zile.
S-a reinnoit tot organismul. A disparut hipocalcemia. Parul a inceput sa creasca la loc, nu mai aveam carcei, unghiile nu se mai exfoliau, etc. Plus ca aveam o stare de bine si energie mai buna. A fost o experienta tare faina, dar foarte grea. Eu cred ca trebuie sa ai o motivatie destul de puternica ca sa te poti tine de asa ceva. Si sa fii destul de strict intr-o astfel de dieta.
Acum mai fac din cand in cand grau incoltit si pun cate o lingura de grau incoltit in salate sau mananc cu miere de albine si cu nuci.
Sun, Mar 8 2009 06:53pm EET 3
Dorin Bercea
Dorin Bercea
153 Posts
ei, asta da vointa, 6 luni; am auzit de metoda asta cu mincare negatita; cursul pe care l-am facut este pe aceeasi tema, dar am mai adaptat putin
eu la ora actuala folosesc seminte incoltite sub forma de mix - adica un amestec de diverse plante, griu, ridiche, naut, mazare etc.
le pun la incoltit si le las sa le iasa un lujer mic de 0,5 - 1 cm apoi, hap in gura la mestecat

de asemenea, las la incoltit si crescut griu, hrisca si floarea soarelui (in pamint)
cind cresc de vreo 7-8 cm le tai si din griu fac suc iar hrisca si floarea soarelui le pun in salata, iami iami

mai spuneti-mi ceva din experienta cu cele 6 luni, sunt chiar curios ....
Mon, Mar 9 2009 01:43pm EET 4
Bujor Nicoleta
Bujor Nicoleta
66 Posts

Dupa primele 2 saptamani de regim incepuse sa-mi creasca parul (asta a fost motivatia mea cea mai puternica - incepuse sa-mi cada parul foarte tare si nu se mai regenera - cu alte cuvinte incepeam sa chelesc). Dupa ce a inceput sa mi se refaca parul, tot in perioada aia de 2 saptamani s-au oprit puseurile de carcei si unghiile au inceput sa se refaca. Primele 2 saptamani sunt cele mai greu de tinut din acest regim.Daca reusiti sa treceti de aceste 2 saptamani, timp in care se obisnuieste corpul cu noua metoda de hranire, atunci nu mai este nici o problema. Poti tine cat vrei acest regim. Asta am simtit si am vazut pe pielea mea. Din ce stiu eu, este ca daca mananci totul crud se refac toate tesuturile, pana la nivel celular. Desi graul incoltit are si niste contraindicatii - cine sufera de hipoclacemie sa nu ia. Totusi, mie exact problema asta mi-a rezolvat-o. Mi-a reglat metabolic asimilarea calciului in organism.
Caci se stie bine, pt. cei care cunosc - dintii, parul si unghiile sunt prelungirile externe ale oaselor.
Orice proces metabolic se realizeaza in organism doar in prezenta calciului ionic. Si atunci cand corpul nu are, va lua din oase acest calciu pt. a procesa toate reactiile chimice si metabolice de la nivel celular.
Din ceea ce mai stiu, este ca soia este o hoata de calciu, dar nu cred ca acelasi lucru se intampla si daca este incoltita.
Totusi atentie barbati, soia are foarte multi estrogeni vegetali, ce tin de corpul feminin, deci regleaza hormonii feminini.
Contraindicatii cu privire la regimul - a se manca nimic procesat, incalzit, trecut prin foc - corpul nostru are nevoie si de balast, de parte materiala moale pt a mentine echilibrul tranzitului intestinal.
Acest regim stiu ca se tine, si il tin in general persoanele cu boli grave. Acest regim se recomanda in boli grave, gen cancer.
Se poate insa tine o cura pe an, de acest tip de regim cam timp de o luna.
Vegetarienii, se stie ca marea lor majoritate sufera de constipatii. De ce? Pt. ca namancand carne, nu poti asimila vitamina B12, vitamina care se gaseste doar in carne.
Vitamina B12 are un rol vital in reglarea tranzitului intestinal si in procesarea corecta metabolica a nutrientilor prin intestinul subtire si intestinul gros. Vitamina B12 hraneste si sistemul nervos.
Dar - A SE AVEA GRIJA - nu luati vitamina B12 de capul vostru. Faceti inainte analize medicale si doar daca aveti lipsa acest tip de vitamina, luati vitamina B12 impreuna cu acid folic. Vitamina B12 in exces poate perturba sistemul nervos IREMEDIABIL. Lipsa vitaminei B12, duce automat la lipsa acidului folic. Si, de aici, se poate genera un intreg proces de degradare hormonala a corpului.
SFAT: Aveti grija de corpul vostru ca de un templu, pentru ca in el sade duhul sfant.
Asa cum faceti curat in casa, asa faceti curat si in suflet si in corp.
Tineti posturile de peste an, pt. ca sunt foarte sanatoase si elibereaza corpul de toxine.
O sa mai dau sfaturi.
Acusi o sa vin cu indicatii si contraindicatii cu privire la vitamina E, A, Omega 3, ulei de peste.
1. Vitamina E, luata in exces, creste tensiunea. Aveti grija.
2. Uleiul de peste luat in surplus, creste glicemia. Aveti grija.
3. Cordiceps-ul este puternic vaso-dilatator. Aveti grija - pt. cei care folosesc produsele Tianshi. Nu luati asa cum spun unii - sa iei cate 12 pastile pe zi. Este aberant.
4. Ginkobiloba este puternic vasodilatator - pt. cei care sufera cu venele- varice, capilarele, cuperoza faciala, hemoroizi, nu luati Ginkobiloba.
5. Lipsa vitaminei C poate duce la spargerea capilarelor si a vaselor. Vasele devin friabile.
6. Vitamina E se ia doar impreuna cu vitamina A, pt. ca altfel nu se asimileaza in corp si, vitamina E rancezeste in corp ca si un ulei statut.
7. Usturoiul si sfecla rosie cruda, facuta suc scade tensiunea.
8. Hemoroizi, varicele si vasele capilare sparte arata o dereglare, o perturbare la nivelul ficatului. Ori poate fi o hepatita toxica, pe care aparatele din spitale nu o detecteaza, ori nu curge bine Qi-ul, energia ficatului, cum trebuie, ori este blocat. Blocajele pot aparea de la mancat in surplus, mancat aiurea - prajeli, E-uri, etc., oboseala cronica sau exercitii fizice extenuante. Aveti grija de ficatul vostru (de fapt aveti grija de voi).
Deci exercitiile fizice in exces nu sunt bune. Faceti un sport care sa va creeze placere.
9. Nepracticarea miscarii sau a unui sport poate duce la usurimea muschilor. Muschii devin prea usori.
10. Omega 3 este bine sa se ia cu Omega 6 si 9 impreuna.
11. Fructul Papaya este un puternic anticonceptional. Femeile de pe nu stiu ce insula, atunci cand se producea actul sexual, in ziua respectiva mancau un fruct de Papaya.

Sper sa fi fost utile sfaturile. Eu le-am dat din ce am mai citit cu privire la regimurile naturiste. Intotdeauna ma uit si la contraindicatii chiar daca sunt naturiste, tratamentele respective.

Mon, Mar 9 2009 08:14pm EET 5
Dorin Bercea
Dorin Bercea
153 Posts
olala nicoleta, eu zic sa punem asta intr-o forma dichisita si pe blog; eu am luat deja ceva idei interesante; ce parere aveti?
Tue, Mar 10 2009 08:55am EET 6
Bujor Nicoleta
Bujor Nicoleta
66 Posts
Rectificare: Vitamina B12 in deficit poate perturba sistemul nervos IREMEDIABIL.
"Daca organismul nu primeste vitamina B12, rezultatul este starea de extenuare si tulburarea psihica. Totusi in cazul tratarii acestei anemii, cu ajutorul acidului folic, simptomele deficitului vitaminei B12 pot ramane camuflate un timp destul de indelungat si pot provoca dereglari psihice ireversibile. Din aceasta cauza, daca administrati o doza de acid folic mai mare decat un mg pe zi, este necesar sa fiti sigur ca nu suferiti de carenta vitaminei B12, iar pt. aceasta medicul trebuie sa va verifice in permanenta nivelul de vitamina B12 in sange sau sa va injecteze vitamina B12, intramuscular, pt. a fi siguri de asimilarea ei.
Simptomele supradozarii cu vitamina B12 - Exista mai multe informatii ca administrarea suplimentara a vitaminei B12 poate provoca eruptii acneice sau le acutizeza pe cele existente.
O precizare pt. cei care se tem de injectii: injectia cu vitamina B12 nu este dureroasa." - pasaj luat din Enciclopedia vitaminelor si a substantelor minerale, Editura Rovimed Publishers, 2002, Bucuresti
Tue, Mar 10 2009 07:57pm EET 7
Irina Bercea
Irina Bercea
61 Posts
Felicitari, Nicoleta, ma bucur ca ai scris despre experienta ta personala.
M-ar interesa si pe mine o cura cu grau incoltit pentru regenerarea parului. Cam ce cantitate zilnica ar trebui consumata?

Wed, Mar 11 2009 07:48am EET 8
Dorin Bercea
Dorin Bercea
153 Posts
asa, o mica lauda cu plantutele mele, iami iami

s1498345309_30126902_3904.jpg s1498345309_30126903_4115.jpg
Tue, Mar 24 2009 11:25pm EET 9
runc vasile
runc vasile
16 Posts
eu spun ca indiferent de ceea ce maninci, cel mai important lucru este, cum sa-i zic, starea interioara, un stress care ne afecteaza "serios" agreseaza organismul mai mult decit zeci de kilograme de cartofi prajiti facuti intr-o frietuza cu uleiul refolosit de zeci de ori. nu contrazic binefacerile unui anumit tip de alimentatie, dar efectul acesteia poate fi maturat de "tsunami-ul" unor mari suparari. Cred ca un gind "rau" primit, dar mai ales, fereste-ne Doamne, trimis, face praf si pulbere efectul a tone de griu incoltit. Asa ca, sa nu mincam "rau", da, dar mai ales sa nu gindim "rau".
Conteaza si "atmosfera spirituala" in care se consuma hrana. Eram odata la munte (in vara lui 2003) cu niste prieteni si unul dintre ei a gasit citiva hribi pe care i-a adus cu o bucurie copilareasca, dar cu atit mai inaltatoare. Ciulamaua cu smintina pe care am mincat-o atunci mi-a dat o stare negraita de bine si, pe linga asta, fizic vorbind, am mers apoi in mars fortat cam 30km din care ultimii 18 noaptea si fara oprire.
Asa ca, energie din hrana? da, dar energia unui cuvint sau chiar a unei priviri omenesti... cred ca... ajunge
Wed, Mar 25 2009 07:38am EET 10
Dorin Bercea
Dorin Bercea
153 Posts
ei, partial adevarat ce spuneti; energia gindului recunosc este mai puternica decit alimentul, dar, as inclina eu sa spun, trebuie mentinut un echilibru intre calitatea alimentului si ginduri
asa, ca exemplu, un "parizer" din magazin oricite ginduri bune ai avea pentru el, cam greu sa-l transformi in ceva util pentru organism
na, ca mi-ati facut pofta de ciulama!
Wed, Mar 25 2009 09:03am EET 11
NAZARIE STEFANIA
NAZARIE STEFANIA
43 Posts
si eu sant perfect de acord cu domnul vasile...cred ca e inutil sa mananci si zece tone de grau daca in interiorul tau nu esti in regula...si intradevar trairile...gandurile..vorbele noastre pot face rau ..gandul este cea mai puternica energie universala,care nu se pierde...si chiar creaza noi forme-bune sau rele...sant oameni care nu pun mare pret pe aceste lucruri dar la care gasesti intotdeauna ajutor si o vorba buna...eu personal nu mananc anumite lucruri din simplul respect pentru viata si creatie
Thu, Mar 26 2009 05:50pm EET 12
Dorin Bercea
Dorin Bercea
153 Posts
eu tot cu echilibrul o dau, trebe papica de calitate si ginduri bune; una fara alta nu prea merge ...
Thu, Mar 26 2009 09:15pm EET 13
NAZARIE STEFANIA
NAZARIE STEFANIA
43 Posts
;pai ideea era cadaca papi de calitate nu inseamna ca ai si ganduri rele si invers-adica nu toti vegetarienii sant de pus la icoana si nici cei care au alt regim alimentar sant naspa...ideal e sa nu judecam dupa aparente..nici eu nu reusesc intodeauna...sufletul omului e o chestie rau de complicata dar si simpla...orice rana sufleteasca pricinuita cuiva se vindeca mai greu decat o operatie..nu am vrut sa par desteapta...doar sa indemn la toleranta,dragoste...si sant bine primiti si cei care aleg alt drum
Sat, Mar 28 2009 08:36am EET 14
Dorin Bercea
Dorin Bercea
153 Posts
pai n-aveti ce sa pareti desteapta pentru ca oricum sunteti Cool

in rest, chestia cu aparentele asa e; da ce facem cu "prima impresie" ?

pentru majoritatea semenilor nostri este cea mai importanta; uneori, insa, se dovedeste cam eronata

Please login or sign up to post on this network.
Click here to sign up.