tratarea problemelor legate de sinusuri cu apa - Jala Neti

Mon, Apr 13 2009 10:55am EEST 1
Dorin Bercea
Dorin Bercea
144 Posts
in completarea celor scrise de colega noastra, Nicoleta, vin si eu cu ceva experiente personale:

Este vorba despre o tehnica indiana folosita frecvent de catre cei care au diverse probleme legate de sinusuri (sinuzite etc.), cu sensibilitate la alergii, dureri de cap:
neti.jpg

Dupa cum vedeti din poza cu nenea muschiulos tehnica consta in irigarea sinusurilor cu apa, cu ajutorul unui vas ce are o forma special adaptata scopului.

Se toarna, stind intr-o pozitie specifica, apa (cu sare) pe una din nari pina ce se umplu sinusurile si incepe sa curga liber pe cealalta nara. In general se foloseste cam jumatate de litru de apa.

Dupa terminarea apei din vas, asteptam cam 15-20 de minute, dupa care vom simti ca incepe sa ne curga pe nas apa ce ramasese prin cotloanele sinusurilor. Mai dureaya citeva minute si dupa care suntem gata, ne putem vedea de treaba.

Rezultatele? absolut excelente, cel putin pe mine si un coleg care a facut-o si care avea probleme extrem de serioase cu sinusurile. Eu, ca sa fiu sincer, am fost olecuta mai lenes si am folosit un dispozitiv cu motoras, care imi impingea singur apa pe nas Innocent

Pentru descrierea completa a tehnicii puteti da click aici (engleza):
Jala Neti
Mon, Apr 13 2009 03:45pm EEST 2
Bujor Nicoleta
Bujor Nicoleta
62 Posts
Metoda asta o practic si eu destul de des atunci cand sunt racita si este foarte eficienta. Eu nu folosesc nici un dispozitiv sau motorase, ci tin apa in causul palmei si pur si simplu trag apa pe o nara, iar cu cealata mana imi tin nara care nu o folosesc atunci, apoi scuip pe gura ce iese .....apa si alte chestii din nas, apoi - schimb, si fac la fel cu cealata nara.
Atentie - sa nu puneti prea multa sare ca o sa va usture nasul, o sa va iritati mucoasa, dar nici prea putina sare pt. ca acel clor din apa, la fel o sa faca sa va usture nasul.. Potriviti si voi apa dupa gust...efectiv.....o apa saratica sa fie. Chiar o puteti gusta.
Mon, Apr 13 2009 05:41pm EEST 3
Thaisa T
Thaisa T
45 Posts
da, si eu stiu metoda aceasta cu trasul apei sarate pe nari ca metoda traditionala romaneasca. Asta nu inseamna ca va fi batalie pe subiectul: cine a inventat metoda sau cine de la cine s-a inspirat, ci e o dovada in plus ca spiritul uman a apelat la aceleasi metode simple de tratament, indiferent in ce colt al lumii s-ar manifesta.
Poate vom vorbi cindva si de alte aplicatii terapeutice ale apei sarate? Si de ce nu, ale sarii?
Tue, Apr 14 2009 07:59am EEST 4
Dorin Bercea
Dorin Bercea
144 Posts
excelent nicoleta, voi incerca si eu varianta voastra, gata cu motorasele!

Please login or sign up to post on this network.
Click here to sign up.