Masajul abdominal Chi Nei Tsang - detalii tehnice

Fri, Sep 18 2009 10:33am EEST 1
Dorin Bercea
Dorin Bercea
144 Posts
dupa cum am promis, incerc sa dau citeva detalii mai tehnice din culisele acestui masaj

aici la Tau Garden, predarea este structurata pe trei nivele:
- organ detox (detoxifierea organelor)
- chasing the winds (indepartarea energiilor "bolnave")
- meridian work (puncte reflexo de a lungul meridianelor energetice)

eu am facut primele doua nivele, in cicluri de invatare de cite o saptamina - teorie, demonstratii practice pe voluntari si antrenament cu colegii; practica propriu zisa e destul de scurta, solicitant pentru organism lucrul in zona abdominala

detox - faza initiala a masajului, se lucreaza cu miscari generale de relaxare a zonei, unele asemanatoare cu efleurajul de la suedez;
scopul este sa detensionezi zona abdominala pentru a permite intrari mai in profunzime;
dupa aceea se trece la "deschiderea portilor" apasari in 9 puncte, care permit o deblocare generala a energiilor;
in faza urmatoare se lucreaza in zona ombilicala, nu direct pe buric, ci pe inelul din jurul lui; este absolut fascinant sa vezi in cite locuri, departe de buric, poti simti durere, tensiune etc., doar apasind pe inelusul ala mic din centru;
apoi urmeaza lucrul specific pe organe, apasari profunde, miscari oscilatorii si circulare in diferite puncte de pe abdomen; se lucreaza pentru: inima, ficat, rinichi, intestine, organe sexuale, pancreas, splina, vezici;
se termina cu miscari de relaxare

chasing - faza a doua e destul de asemanatoare, ca miscari, cu prima, dar scopurile sunt diferite;
au catalogat 14 vinturi, sau energii bolnave, care afecteaza diferite organe si zone ale corpului, provocind, printre altele, dureri de cap, de sale, de picioare, amorteli, afectarea vorbirii, crampe etc.
in functie de simptomele clientului se lucreaza pentru unul sau mai multe vinturi;
este vorba de o suita de miscari, apasari in anumite puncte, de obicei de la abdomen se incepe, putind ajunge si la lucru pe picioare, git sau cap

efecte? deja am zis - sunt de ordin fizic, energetic si, mai ales, psihic (la nivelul emotional indeosebi)

ei recomanda un minim de 5 sedinte, a cite 50 minute, pentru ca efectele sa fie vizibile si schimbarile sa se produca ....
Wed, Jan 13 2010 01:07pm EET 2
Bujor Nicoleta
Bujor Nicoleta
62 Posts
Fain tare trebuie sa fie si cu efecte bune. Intr-adevar confirm si eu - in jurul inelului buricului sunt multe zone dureroase radiante in corp. Nici nu te astepti unde te doare. Veniti cu multe diplome si cu multe cursuri, ca apoi sa facem cursuri....:) Aduceti in Romania tot ce e nevoie de acolo. Smile
Tue, Feb 2 2010 02:05pm EET 3
Dorin Bercea
Dorin Bercea
144 Posts
vin eu vin, acuma sa fie si oameni interesati; da, cu inelul buricului e perfecta chestia, sa vedeti numai cum e cind iti baga terapeutul cotul in buric si incepe sa faca cercuri cu el .... Innocent

Please login or sign up to post on this network.
Click here to sign up.