Luminarea si ceva foloase de pe urma ei

Sun, Apr 18 2010 07:52am EEST 1
Dorin Bercea
Dorin Bercea
153 Posts
Ca de obicei, incerc sa scriu din propria experienta; tehnica cu luminarea e veche de cind lumea, am preluat-o si eu de la altii si numai vreau sa punctez doua foloase: ochii si concentrarea
ochii - focalizarea pe flacara luminarii, fara sa clipesti, timp de mai multe minute, face ca la un moment dat ochii sa inceapa sa usture si sa lacrimeze, realizindu-se, in felul acesta, o curatare generala a ochilor
concentrarea - in timp, prin practica continua, uitindu-te la acea flacaruie, incepi sa te dai la pace cu mintea; adica o lasa si ea mai moale, nu mai prezinta asa multe ginduri, teorii, idei etc.; se obtine o stare asemanatoare celei de gol mental, destul de asemanatoare cu rezultatele unei meditatii reusite
Recomandari practice: se pot folosi luminarile acelea albe, mici si circulare, ce sse gasesc peste tot in comert; flacara ar trebui sa se afle cam la 1,5-2 m de noi, la nivelul ochilor; putem sta intr-o pozitie comoda, de preferat turceste (sau lotus, pentru cei flexibili), cu spatele drept; este nevoie sa fie intuneric imprejur (noaptea sau o camera cu jaluzele trase) pentru a estompa detaliile ambientului si a scoate mai mult in evidenta flacara; miinile le putem tine pe genunchi sau in poale, una in alta; tehnica propriu-zisa nu are nimic spectaculos - pur si simplu ne uitam la luminare, incercind sa ne indreptam atentia spre flacara; evident, gindurile vor fugi care incotro la inceput; nu-i nimica, cind ne dam seama ca suntem cu gindul in alta parte, venim usurel inapoi si iar ne concentram ...; sunt necesare macar cinci minute de practica, iar maximul depinde de fiecare; este excelenta efectuarea ei inainte de culcare (face ca somnul sa fie mult mai bun) sau dimineata, dupa ce ne-am sculat (atunci cind gindurile noastre alearga ca armasarii infocati peste tot).
cam asta stiu eu despre ...., nu-i mult, dar sigur, merita incercat .....

Please login or sign up to post on this network.
Click here to sign up.