Plante care ne ajuta sa comunicam mai bine
| Wed, Nov 10 2010 11:11am EET 1 | ||
|---|---|---|
|
Bujor Nicoleta 66 Posts |
Plante care ne ajuta sa comunicam mai bine Salvie (frunze) Efecte subtile:
Indicaţii:
Atenţie la administrare: în doze crescute poate avea efecte neurotoxice. Este contraindicată femeilor insarcinate! Limba mielului (partea aeriană) Efecte subtile:
Indicaţii:
Sânziene sau drăgaică (partea aeriană înflorită) Efecte subtile:
Indicaţii:
Iederă (frunze) Efecte subtile:
Indicaţii:
Creţuşcă (vârfurile înflorite sau partea aeriană înflorită) Efecte subtile:
Indicaţii:
Măghiran (flori) Efecte subtile:
Indicaţii:
Traista ciobanului (partea aeriană) Efecte subtile:
Indicaţii:
(extrase din "Ingeri, suflet, vindecare") |
|
| Wed, Nov 10 2010 12:04pm EET 2 | ||
|
Bujor Nicoleta 66 Posts |
Salvia Recoltare: Frunzele pot fi culese oricând, dar sunt mai puternice primăvara. Dezinfectează rănile deschise, poate fi folosită într-un alambic pentru purificarea aerului; cândva era folosită în spitale pentru a ucide viruşii. Salvia curăţă de asemenea şi gura şi are ingrediente esenţiale folosite în paste de dinţi şi ape de gură. Vindecă infecţii ale gâtului, ulcerele, amigdalita. Salvia combate diareea, reduce transpiraţia* şi căldura corporală (de exemplu, bufeurile provocate de menopauză). Salvia opreşte lactaţia. Pentru înţărcarea copilului, mama ar trebui să consume salvie. Deşi proprietăţile sale trec în lapte, aceasta e sigură pentru copil. Salvia îndepărtează congestia mucoaselor, vindecă şi previne răcelile. Intenţiile spirituale: Ce are de spus salvia: „Eu am calitatea de a usca. Mai toată vindecarea pe care o ofer este legată de asta. Ajut acolo unde există prea multă fluiditate. Asta poate însemna şi schimbare, confuzie, răsturnări emoţionale, nesiguranţă. În astfel de momente eu înrădăcinez şi ofer curăţare şi protecţie. Beţi-mă, inspiraţi fumul meu, atârnţi-mă deasupra uşii casei şi eu vă voi purifica şi voi opri energiile care nu vă sunt de ajutor. Visele vă vor fi mai puternice şi vă vor arăta viitorul, dacă dormiţi cu mine aproape. Unii spun că parfumul meu e aroma bogăţiei, eu atrag bani către voi. Frunzele mele au forma limbii voastre, aşa că ajut la infecţiile gurii şi ale gâtului. Numele meu (salvie – sage) înseamnă înţelepciune şi vă aduc cunoaştere şi memorie puternică”. ATENŢIE: Nu consumaţi salvie în timpul sarcinii. Evitaţi-o în cazurile de epilepsie. *Nu folosiţi salvia pentru a reduce transpiraţia când aveţi febră. Sursa: Shaman Spiritul Plantelor/Căile Stravechi de vindecare a sufletului Editura Elena Francisc Publishing E, 2007, www.efpublishing.ro |
|
Please login or sign up to post on this network.
Click here to sign up.